natuurcoaching

Natuurcoaching wil zeggen dat we de natuur actief gebruiken om helderheid over jouw coachvraag te krijgen. De natuur vormt een prettige, rustige en neutrale omgeving waarin je je eigen vraag of proces objectief kunt onderzoeken. Coachen in de natuur ontspant en prikkelt de zintuigen rustig. Je beweegt en dat zet je brein in beweging. Je krijgt ruimte voor concentratie, helder denken, aandacht en creatieve denkprocessen. Je gedachten en gevoelens komen letterlijk in beweging. Je neemt afstand van dagelijkse dingen en vaste patronen.
Als natuurcoach faciliteer ik het proces waarin jij contact maakt met de natuur, met alle zintuigen. Het proces ook waarin je contact maakt met je eigen natuur. Dat doe ik door zelf ook dit contact te leggen. Ik breng mijn aandacht in het hier en nu, vertraag en zet al mijn zintuigen open. Met vol vertrouwen in de antwoorden die zich ontvouwen.
Je komt als het ware in gesprek met de natuur. In dat gesprek ben ik soms tolk, soms gespreksleider. Je kunt het ook zien als een gesprek met jouw eigen natuur. Zo kun je in contact met de natuur jouw eigen antwoorden vinden, op een diepere laag in jezelf.

Aanbod: gratis sessie natuurcoaching
Wil jij weten of natuurcoaching iets voor je is? Wil je het eerst ervaren en daarna beslissen of je een heel coachtraject wilt gaan doen? Dan is mijn aanbod van gratis natuurcoaching in de grote en prachtige tuin van Samaya iets voor jou.

Ik ben aangesloten bij de vaksectie natuurcoaching van NOBCO en volgde de training Coachen met de Natuur bij IMC mensontwikkeling.