over mij

Ik ben Rik Vollebregt, coach in Utrecht.

Professional

Ik volgde de opleiding ‘coachen met ziel en zakelijkheid’ bij Blankestijn en Partners.

Ik volg de opleiding ‘coachen met de natuur’ bij IMC Mensontwikkeling.

Ik heb me aangesloten bij beroepsorganisatie NOBCO en dat betekent dat ik intervisie heb met collega coaches en gebruik maak van de coachingmonitor om mijn werk en de effectiviteit voor jou helder te evalueren.

ZZP ondernemer

Na mijn studie werkte ik vier jaar bij een groot onderzoeksinstituut en daarna vier jaar bij een adviesbureau. In 1997 besloot ik zelfstandig adviseur te worden. Dat paste erg goed bij mijn behoefte aan vrijheid, hoge zelfdiscipline en eigenwijsheid. Door kwaliteit te leveren en afspraken na te komen bouwde ik een klantenkring op. Maar ik liep ook in de valkuilen van het ZZP bestaan. Ik vergat mijn eigen rem en mijn eigen spiegel zijn. Ik moest mezelf over mijn eigen drempels heen helpen. Achteraf zie ik hoe ik soms jarenlang stagneerde en eigenlijk iets anders wilde, maar niet wist wat. En hulp zocht ik daar niet bij. Vanuit de wens om het helemaal zelf te doen, maar ook omdat ik opzag tegen het naar mezelf kijken. Wist ik veel; dat een goede coach me over de drempel had kunnen helpen om naar mezelf te kijken en me mijn eigen antwoorden had laten vinden! Die ZZP-coach ben ik graag voor jou.

Eerstegeneratiestudent

Geboren in 1964 in een eenvoudige tuindersfamilie was studeren heel ongebruikelijk. Ik was daardoor een buitenbeentje in mijn familie. Onder studenten was ik dat eigenlijk ook. Alsof ik de ongeschreven regels niet kende. Ik had als kind wel geleerd om hard te werken en vol te houden, en daar had ik veel profijt van. Toen ik eenmaal mijn diploma had, duurde het nog vele jaren voor ik mijn draai in het werkend leven vond. Ik ontleende weliswaar zelfvertrouwen aan het feit dat ik zo´n moeilijke studie had afgerond. Maar tegelijkertijd merkte ik dat ik vanzelfsprekende sociale skills miste. Inmiddels heb ik veel geleerd en ben ik een stuk verder. Ik voel me allang geen buitenstaander meer. Maar de ervaring, de blik van een buitenstaander, die misschien onwetend en daardoor ook zonder oordeel kijkt, neem ik graag mee. Graag ben ik jouw coach!

Leerling

Ik leer ontzettend graag nieuwe dingen. Misschien is dat wel wat me tot een goede coach maakt?! In coaching ga jij iets nieuws leren, hopen we, en ik heb daar veel ervaring mee. Ik heb leren leren. Tijdens mijn studie was dat vooral denkend leren. Daarna heb ik me vooral toegelegd op doe-dingen. Didgeridoo spelen en circulair ademen, eenwielfietsen. Op dit moment (voorjaar ’22) leer ik zingen. Voor mij is fouten maken, en hoe je daar mee omgaat, essentieel. Maak vooral verschillende fouten, vertelde mijn eenwielfietsleraar op youtube. Mijn improvisatietrainer noemde het ‘faalplezier’. Logisch dat ik fan ben van het boek ‘Fouten maken moed – durf het allerbeste uit jezelf te falen!’ Ik creeer graag die veilige plek waar jij kunt leren.

Rik Vollebregt op linkedin