eerstegeneratie professionals

Als coach help ik eerstegeneratieprofessionals. Was jij de eerste van je familie die ging studeren? Dan was je eerstegeneratiestudent. Nu je werkt, ben je eerstegeneratieprofessional. De kans is groot dat je daar helemaal oké mee bent. Prima.

Maar bij mij ging het een beetje stroever: in mijn familie was studeren heel ongebruikelijk. Ik werd een buitenbeentje. En onder medestudenten kende ik de ongeschreven regels niet. Na mijn afstuderen duurde het nog lang voor ik mijn draai in het werkend leven vond. Ik ontleende weliswaar zelfvertrouwen aan het feit dat ik zo´n moeilijke studie had afgerond. Maar ik merkte ook dat ik vanzelfsprekende sociale skills miste. Inmiddels heb ik veel geleerd en ben ik gelukkig een stuk verder. Ik heb een bloeiend ZZP bedrijf opgebouwd en heb me tot coach doorontwikkeld. Tegelijkertijd realiseer ik me dat ik eerder hulp had kunnen zoeken en dan dezelfde ontwikkeling sneller had kunnen doormaken.

Herken je hier dingen in? Dat zijn de typische onderwerpen waar je als eerstegeneratieprofessional mee te maken krijgt. Je staat niet alleen. Ik ben coach en kan je helpen om sneller effectief te zijn en andere kwaliteiten te ontwikkelen dan het hard werken, dat je nu al doet.

Twee tips om af te sluiten: Ben je eerstegeneratiestudent aan de Universiteit van Utrecht en wil je een subsidie aanvragen, kijk dan op de website van het UU eerstegeneratiefonds. Dat is meteen ook de plek om te doneren, wanneer je het initiatief wilt steunen. Wil je meer weten over hoe het eerstegeneratiestudenten en eerstegeneratieprofessionals vergaat, lees dan het boekDoorzettersvan Mick Matthys.