agrarisch ondernemers

Als coach help ik agrarisch ondernemers. Coach ben ik door mijn opleiding, maar plattelandscoach ben ik dankzij mijn jeugd. Ik ben geboren en opgegroeid in een tuindersgezin in het Westland. Een familiebedrijf waarin soms lange dagen hard gewerkt werd, en waarin altijd mijn beide ouders thuis waren. Niet beter of slechter dan een standaard jeugd maar wel anders. Hoewel ik zelf geen tuinder werd, maar ging studeren, merk ik naarmate ik ouder word dat ik geworteld ben in dit soort leven.

Veel agrarisch ondernemers zien de noodzaak om hun bedrijf te veranderen. En zolang het gaat om aanpakken, dan lukt dat wel. Wanneer het duidelijk is wat er gedaan moet worden, dan doe je dat. Daar heb je geen plattelandscoach voor nodig! Maar wanneer je niet weet wát te veranderen, of merkt dat je je niet klaar voelt voor een verandering, dan kan ik als plattelandscoach helpen. Ik weet dat je werk je leven is, en dat een omschakeling van je bedrijf voor jou véél meer is, dan een andere baan nemen voor een iemand anders. Die grote stap zetten, is waar ik jou mee kan helpen. Dat je het vertrouwen vindt om een moeilijke beslissing te nemen of de moed om een lastige stap te zetten. En dat je helemaal klaar bent voor alles wat daarna komt.
De provincie Utrecht heeft een subsidieregeling. Agrarisch ondernemers krijgen een plattelandscoach vergoed. Die subsidieregeling loopt al met succes. Ik onderzoek de mogelijkheid om me bij die regeling aan te sluiten en verwacht daar in het voorjaar van 2023 meer duidelijkheid over te hebben. Meer informatie over plattelandscoaches die gesubsidieerd werken vind je op Lami.