Wandel mee met de natuur

Op 23 juni is het ‘bevrijdjevoetendag’, een prachtig initiatief waar ik graag aan mee doe. Niet alleen is lopen op blote voeten gezond en voorkomt het voet- en houdingsklachten, het is vooral een heerlijk gevoel om uit die sokken te stappen en de buitenlucht te voelen.

Mijn eigen verhaal begint twee jaar geleden, toen ik oefende voor een wandeltocht in Ierland. De wandeling naar de top van de heilige berg Croagh Patrick doe je volgens de Ieren het best op blote voeten. Dus ik ging oefenen om zeven kilometer een rotsachtige heuvel op te kunnen lopen.  Ik merkte dat mijn voeten het heerlijk vonden om van alles te voelen: wisselende ondergronden, de wind, de zon. Zo bereikte ik de top en nu loop ik nog steeds – als het niet te koud is – op blote voeten. Het speelde zelfs een rol in mijn ontwikkeling naar natuurcoach.

Wat gaan we doen: eerst vertel ik je wat over een iets andere manier van lopen die op blote voeten handig is. En hoe je je voeten kunt verzorgen. Daarna maken we een wandeling over verschillende ondergronden: zand, gras, bladeren en misschien een stukje in het water. Ik noem dat wandelen met de natuur en niet in de natuur omdat je bij het wandelen op blote voeten nog meer contact maakt met de natuur.

Wat heb je nodig: Iets om je voeten na afloop schoon en droog te maken.

Wat kost het: niets, het is gratis.

Waar en hoe laat: Hydeparklaan 24 in Doorn op de Utrechtse Heuvelrug om 09:30 uur. Aanmelden en meer weten: Meld je hier in ieder geval even aan zodat ik weet hoeveel mensen er komen. Je krijgt dan ook precieze informatie over de locatie en het programma.