Toegewijd werken

Op vakantie zag ik hoe mensen met oprechte aandacht en toewijding werken. Een werkhouding die me trof. Omdat ik zelf met meer aandacht en toewijding wil werken. En jij misschien ook wel.

Laat me vertellen wat me inspireerde. Chateau Guedelon in Frankrijk is een dertiende-eeuws kasteel dat nu gebouwd wordt. Heel bijzonder: het wordt gebouwd zoals dat in de dertiende eeuw gebeurde. Alles gebeurt met de hand. Er komt geen machine aan te pas, maar wel heel veel menselijk vernuft. Ik zag steenhouwers, timmerlui, smeden, steenbakkers, touwslagers en mandenvlechters. En wat me vooral opviel: iedereen werkte met focus, aandacht en toewijding. Bijvoorbeeld de steenhouwer. Hij hakt stenen uit de rots. En dat doet hij niet door heel veel en heel hard te slaan. Integendeel. Hij neemt de tijd om goed te kijken. Hij besluit waar hij gaat slaan en waarom. En dan slaat hij. Stevig en raak. Met aandacht en toewijding.

Ik geloof dat je niet persé dertiende-eeuws werk hoeft te doen, om er je aandacht en toewijding in te leggen. Ik geloof dat je ook nu met aandacht en toewijding kunt werken. Wil jij met meer aandacht en toewijding werken? Lukt dat vanzelf? Of heb je er nog iets voor nodig, wil je eerst iets veranderen of zoek je nog? Ik help je graag!