sportpraten

Coachen gebeurt doorgaans in een overlegkamertje waarbij je op een stoel zit te praten. Of kan het anders? Kim van Boeckel is psycholoog en coach in Den Haag en bedacht sportpraten. Actief praten, terwijl je hardloopt, tennist of fietst. Het idee is dat je niet alleen fysiek, maar ook mentaal in beweging komt. Omdat ik als coach in opleiding graag zo actief mogelijk wil gaan werken, was ik er blij mee dat Kim me meer over haar praktijk wilde vertellen. Ja, het is verfrissend om actief te worden. Bewegen geeft rust in je hoofd. En doordat er gelukshormonen vrij komen, ga je je prettiger voelen.

Helaas is coachen op die manier niet altijd handig; soms wil een coachee meer aandacht voor zijn verhaal. Of wil de coach tussendoor wat aantekeningen maken. Dat is goed om te beseffen. Mij lijkt het goed om te starten op de standaardmanier, waarbij er vooral ruimte is voor het verhaal van de coachee. En dan, na een gesprek of twee kan het actief coachen een heel goede vorm zijn, die ik zeker ga uitproberen. Bedankt dat je me meer over je ervaring wilde vertellen, Kim!