Coaching is Crappy?

Op 31 mei ging Happy Trending van BNNVARA over online coachen. Emma vindt de coachtrend ‘crappy’ en zegt: “Ik kan er gewoon niet tegen dat we elke keer beter moeten worden. Meer succes, meer geleerd, nog gelukkiger, het is nooit genoeg, nooit góed genoeg. Dat stoort mij. Ik vind het een crappy trend. Iedereen kan zichzelf benoemen tot online coach. Je hoeft geen papiertje, geen certificaat, níks te halen. En je kan mensen álles wijsmaken. Dat vind ik niet sjiek. Ik vind dat daar op een verstandige en verantwoordelijke manier mee om moet worden gegaan. En waarom moeten we altijd hulp krijgen? Zoek het lekker zelf uit! Ik kan er gewoon niet tegen dat we altijd gepamperd en betutteld worden door mensen die het beter weten. ‘’ Dankjewel Emma! Je zet je mening heel helder neer. Dat geeft me de gelegenheid om duidelijk te maken waar ik sta als coach. Ik heb een opleiding gedaan, ga een papiertje halen en: ik vraag regelmatig feedback van andere coaches en daar level ik op. Woorden als pamperen en betuttelen staan niet in mijn woordenboek. Met coachen heeft dat niks te maken. Coachen is: iemand helpen in zijn of haar proces van ‘zoek het lekker zelf uit’. Oprecht. Kijk hier.